21 Mart 2013 Perşembe

90'ları Seviyorumm!

Merhabalarrr =) Bugün sizlerle moda dünyasında olan önemli bir gelişmeyi paylaşacağım. Geçen sezondan itibaren yavaş yavaş hayatımıza giren, bu sezon iyice etkisini gösteren 90'lar bugünkü konumuz olacak.


 Moda dünyası çoğunlukla sevmez bu dönemi. 80'lerden sonraki karışan kafaların artık dağılması diyenler bile olur 90'lar için. Fakat 90'ların yeri benim için her zaman farklıdır. Çünkü, 80'lerde denenmiş çılgın fikirlerin, yaratıcılığın sadeleştirilmiş ve daha düzene oturmuş hali olarak görürüm 90'ları. Ayrıca asıl kafa karışıklığı 2000'lerde başlamıştır çünkü yeni şeylerin üretilmesinden çok eski dönemlerin tarzı tekrar gündeme gelmiş, hafiften farklılaştırılarak tekrardan tüketiciye sunulmuştur.



Şimdi, o dönemde "Neler modaydı ve hayatımıza ne kadarı girdi?" diye soracak olursanız küçük bir derleme yapabilirim sizin için:

1. Crop Tops (Beli kısa bluzlar)


Kot şortlarınızla ve eteklerinizle, hatta yüksek bel pantolonlarınızla rahatlıkla tamamlayacağınız, 90ların en özel parçalarıdır. Türkiye'de şu ana kadar en dikkatimi çeken kombini Tülin Şahin'de görmüştüm geçen sene sanırım.Crop Tops giyerken dikkat etmeniz gereken unsur; giydiğiniz bluzu birleştirdiğiniz eteğin spor ya da klasik olup olmadığın. Eğer kot bir şortla tamamlayacaksanız altına klasik topuklu ayakkabı giymekten kaçının. O zaman tarz karmaşası yaratırsınız ve kötü durmasına sebep olur.

2.Kot Gömlekler


90'larda bir hayli trend olan kot gömlekler bugün de vazgeçilmezlerimizden öyle değil mi? Özellikle deri pileli etekler, daha koyu tonlarında ispanyol paça kot pantolonlarla kullanıldığında vazgeçilmez oluyorlar.

3.Disco Pantolonlar


90'ların en haz etmediğim parçalarıdır belkide. Türkiye'de görmedim ama yurtdışında giyen kişiler mevcut. Çok ince elenip sık dokunması gerekir disco pantolonlar ile tamamlayacağınız parçaları seçerken. Beli kısa bluzlar ve uzun hırkalar tercih edebilirsiniz hava soğukken. Yazın ise sade bir atlet, küpe ve abartılmış bileklikler güzel bir kombin olabilir. Bu konuda Youtube'da Clothesencounter'ı izleyebilirsiniz. Kanalın sahibi Jenn, disco pantolonları en güzel biçimde kombinlemekte :)

Küçük Bir Not :

Bu dönemi daha iyi anlamak istiyorum ve trend ürünleri, bunların en güzel birleşimlerini görmek istiyorum diyorsanız mutlaka "Clueless" ı izlemelisiniz. Jane Austen'ın biricik kibirli, soylu, fakat bir o kadar iyi kalpli "Emma"sından uyarlanmış olan bu film, konusu ve karakterlerinden çok, kullanılan kıyafetleriyle öne çıkmaktasır. işte filmden bir kaç sahne;




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder