10 Temmuz 2013 Çarşamba

Bu Yaz Ne Giydik?

2013 yazına hala devam ederken mağazalarda, sokaklarda, TV'de en çok gördüğümüz, giydiğimiz-diğer bir deyişle- yaza damgasını vuran kıyafetlere göz atacağız.

1. Jean Şort

     Sizin de vazgeçilmezlerinizden değilmi? Yaz sıcağında boğmayan, spor, pratik kombinlenen, gardroplarda olmazsa olmazımız jean şortlar model model, renk renk, düşük bel-yüksek bel seçeneğiyle en çok gördüğümüz, ilerleyen senelerde de görmeye devam edeceğimiz kıyafetlerimizden.

     Bu yaz özellikle yüksek bel-açık ton-yırtık jeanleri, üstlerinde kolları kıvırılmış siyah erkek t-shirtleri, kemik RayBan gözlükler ve bileği bantlı ayakkabılarla görmeye bayılıyorum =))



2.Siyah-Beyaz


Siyah beyaz kıştan beri favorim zaten. Adeta "less is more" sözünün moda dünyasına yansıması gibi. İki rengin birbirine yaptığı kontrast, sade ve şık görünümüzü alıp götürmüyor. Aksine elegant görünüşünüzü tamamlıyor.
Beyaz üzerine siyah çizgili veya düzenli sade bir elbise, bilekten bantlı siyah ayakkabılar, klasik bir gözlük giydiniz mi, oluşturabileceğiniz en şık kombini, çok da çaba harcamadan giymiş olursunuz.







3.Crop Tops ( Beli Kısa Üstler)

Kendileri bu yazın en en en çok sevdiğim trendi olup, tarafımdan özenle ve keyifle giyilmektedir. Moda dünyasının başını çektiği isimlerin kadınlarda göbek sevmemesinden ötürü yıllarca demode damgası yiyen, nihayetinde hayatımıza giren, uzun süre çıkarmadığım sevimli üstlerim.

Beli kısa üstleri en trendy şekilde giymek istiyorsanız en basit yüksek bel jean şort,  dolgu topuk ayakkabı (superga veya vans da güzel durabilir), belki bir bere yahut RayBan gözlükler en idealleridir bence.








4.Bileği Bantlı Topluklu Ayakkabılar

Doğru tanımladığıma emin olamadığım, bu yazın en sevdiğim ayakkabı modellerindendir kendileri. Özellikle Zara'da renk seçeneklerini bulabileceğiniz, zarif ve şık ayakkabılar bu yaz vazgeçilmezlerimdendir. Her ne kadar daha dün ayağı burkmak da diyemiyorum resmen döndürmüş olsam ve şu an yürüyemesem de ( :D) giymeye de devam edeceğim. Çok seviyorum ki ne yapayımmm :))




5. Aynalı Güneş Gözlükleri

Benim takmadığım, fakat etrafta bolca kullanan insan gördüğüm gözlük çeşitleridir kendileri. Evet, çok güzel kombinlerle başkalarında şık durabilir ama kendimi uzaylı gibi hissetmemin de önüne geçmiyor hani. Parlayan iki cam uzun süre numaralı gözlük kullanmış biri için garip bir psikolojinin kapısını açmakla beraber son derece rahatsızlık verici oluyor. Yine de başkalarında görünce seviyorum sanki. Çok havalı durabiliyor. =))



Evet, bu yaz en belirgin trendler bunlar idi. Dediğim gibi, çoğunu kullandım, sevdim. bir de fark ederseniz bu yaz naylon, şifon gibi rahatsızlık verici kumaşlar çok ön planda değildi. Biraz daha rahattı geçen seneye nazaran. Bakalım ilerleyen günlerde neler bekleyecek bizi. Umarım beğenmişsinizdir =))









2 yorum:

  1. Çok hoş bir yazı olmuş, bir de bu sene stiletto ayakkabıların çok moda olduğunu düşünüyorum.
    Bloğuma uğramak istersen --> modayiz.blogspot.com :)

    YanıtlaSil
  2. Stilettolar vazgeçilmezdir <3 Teşekkür ederim yorumun için =))

    YanıtlaSil